Opowiadania i przemyślenia

Fajny blog o różnych rzeczach

Blog

Fascynujące informacje odnośnie borówki amerykańskiej.

Korzyści zdrowotne wynikające spośród borówki ewentualnie żywności obejmującej żywe czernicy czy też soku z czystych jagód są liczne. Postępowanie nieustannie uzasadniają, iż tego typu rezultat

brzmi potężne antyoksydanty, jakie bronią przedtem odmiennymi chorobami. Zresztą rezultat istnieje pełen innych witamin tudzież minerałów niezbędnych na rzecz dorodnego mięsa.
Borówka amerykańska czerpała z Ameryki Nordowej plus nie pojawiła się na kontynencie europejskim aż do lat 30. XX wieku. Aktualnie flora jest hodowana także w Australii, Nowiusieńkiej Zelandii plus niektórych frakcjach Ameryki Południowej. Jest wieloletnia oraz wiecznie rozkwita w środku lata. Roślina należy dwójka potężne zmiany krzewów. Dzika przeistoczenie narasta właściwie nisko ponad glebą oraz istnieje zatytułowana borówką niskobłoniową; wyższa zmiana to uprawiana roślina o nazwie borówka gigantyczna. 	borówka amerykańska
Owoc krzewu jagodowego należy kształt kulisty dodatkowo ma plus minus pół cala wielkości. Gdy przypilnuje, czarna jagoda trzeba zabarwienie atramentowy to znaczy niebiesko-fioletowy. Zdanie trawestuje się w zależności od dojrzałości tworów; zmysł smaku staje się skromniej kwaśny tudzież długo słodszy, im ospalej jagoda jest na krzaku. Informacje o podejmowaniu jagód Surowe czernicy są idealnym asortymentem na przekąskę. Stereotypowy zakres porcji to blisko dwóch tudzież pół uncji, co tłumaczy się na blisko pięćdziesiąt średnich zakresów czernicy. Przydział niesie dookoła czterdziestu kalorii; w pewnym sensie żadna spośród tych kalorii nie spada spośród tłuszczu. Jaskrawo nie trzeba cholesterolu a wyłącznie nieznaczna liczebność sodu. Twór kreuje się newralgicznie z cukrów z blisko siedmiu holendrów węglowodanu tudzież dwóch holendrów błonnika w niejakiej ilości.
Chociaż jagody opiewają drobne porcje bogatych witamin oraz minerałów, są one znane po największej części z dostarczania witamin C zaś K i dodatkowo minerału umianego jak mangan. W realności, jednoznacznie z dyrektywami Departamentu Rolnictwa Poziomów Stłoczonych, rezultat ów stanowi niejaką piątą faworyzowanej dobowej doz manganu dodatkowo czwartą dzienną miara witaminy K. Ponadto, jagody posiadają niewielką wielkość witamin z grupy B, które zapewniają swada do ścierwa.